GeneWeb - Links naar een databank

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je hyperlinks kan maken naar paginas van GeneWeb. Deze uitleg is bruikbaar voor gebruikers van GeneWeb, maar ook voor mensen die GeneWeb totaal niet kennen en een webpagina (moeten) aanmaken met links naar GeneWeb pagina's.

Lees deze pagina goed, want er schuilen toch een paar addertjes onder het gras.

Links met getallen

Allereerst: het is perfect mogelijk om links naar GeneWeb pagina's te maken.

Bijvoorbeeld: Je wil een link naar de pagina van "Bart Peeters". Je merkt dat die pagina te vinden is op het volgende adres:

   http://machine:2317/appel?i=357

Dit wil zeggen dat je Bart Peerters vindt in het GeneWeb bestand "appel". Het getal "357" dat je hier ziet is een getal dat door een van de GeneWeb modules (gwd, gwc of ged2gwb) werd toegekend aan de pagina van "Bart Peeters".

Als de persoon die de databank onderhoudt een grondige wijziging doorvoert is het mogelijk dat dit getal wijzigt. Dit kan met name gebeuren na het uitvoeren van het combo gwu en gwc, of na het (opnieuw) aanmaken van de databank met "ged2gwb". Uw link zal dan niet meer wijzen naar de pagina van "Bart Peeters".

Remedie

Om dit gedrag te vermijden kan u het volgende doen:

   http://machine:2317/appel?i=357;opt=no_index

Dit adres leidt u naar een nieuwe pagina die u zal zeggen welke de link is die u moet gebruiken:

Link to use
  * http://machine:2317/appel?....

De link zal nu niet zijn opgebouwd met behulp van een getal, maar met een code die de voornaam en familienaam bevat.

Het is deze laatste link die u moet gebruiken om vanuit eigen pagina's te verwijzen naar een GeneWeb pagina.

U kan best steeds deze werkwijze volgen. Door ;opt=no_index toe te voegen bent u steeds zeker dat u een link naar de juiste persoon legt.

De beheerders van een GeneWeb databank moeten deze methode ook gebruiken bij het aanmaken van toegevoegde pagina's. Meer documentatie hierover vindt u in de sectie personalisering van de pagina's .

Terugekeren naar de gebruiksaanwijzing.


Copyright (c) 1998-2006 INRIA - GeneWeb